January 04 2025 06:40:56
Nawigacja
Dzisiejsi Solenizanci
Dzisiaj aden z uytkownikw nie obchodzi urodzin
View Thread
 Print Thread
takie tam przemyślenia...
Michal Zawodzie
wczoraj byłem świadkiem łączności na SR9B krótkofalowców
było miło, były odległe stacje

po jakimś czasie tutejsi z Zabrza, Piekar i TGór przeszli na pasmo Navcomma

i.... czar prysł kulturalnego krótkofalowca

"...i poco ku... tu przeszliśmy jak tu jeb.... zakłocenia są jak na CB radiu..."

To jedna sprawa.
Druga to unikajmy rozmów pod wpływem - bo wierzcie mi, że nic mądrego z tego nie wychodzi.

Trzecia sprawa.

Starajmy się będąc na spotach zwłaszcza w miejscach publicznych nie używać "brzydkich słów".

Nie chcemy chyba żeby zaszufladkowali nas razem z burakami "rodem z kanału 19".
[color=#ffff33]27.290MHz / 145.225 MHz /SR9DX[/color]

baza: Yaesu FT2D, ICOM IC208H, Diamond X510,
mobil: JFKII, ML145
APRS: ON

dx.katowice.pl
scorpion1629
popieram Cię masz w pełni rację , jeśli chodzi o PMR to niestety jest już gorszy syf na kanale wywoławczym (3) PMR niż na #19 CB Sad takie wulgaryzmy padają że słuchać sie nie chce
161-RDC-059
161 -BD-068
161-SJ - 596

Black
po jakimś czasie tutejsi z Zabrza, Piekar i TGór przeszli na pasmo Navcomma

i.... czar prysł kulturalnego krótkofalowca

"...i poco ku... tu przeszliśmy jak tu jeb.... zakłócenia są jak na CB radiu..."

I tak was to czeka nieuchronnie na pasmach 2m/70cm i nikt i nic tego nie zmieni ...........

Michal Zawodzie
wystarczy kupić radio i można wkurzać innych będąc anonimowym
np. przez otwieranie przeminnika

dx.katowice.pl
Black
Widzisz miałem rację ewentualnie mogę zademonstrować ..... Jeśli ten tekst był w moim kierunku.. Otwieranie przemiennika powiadasz widzisz czasami ktoś musi GWIZDAÆ a tutaj niespodzianka już otwarty same profitySmile

meniol
Niektórych rzeczy także nie popieram, ale bez przesady Smile dopisac jeszcze, że nie bedziemy pić alkoholu Smile i zamiast bawić sie w krótkofalarstwo to wstąpimy do ZHP i będziemy się bawić w harcerstwo Smile

LOHEN
A ja tam popieram Michała w jego przemyśleniach. I to by było tyle Wink

zibo
No i ja dodam swoje 3-grosze(nie zrobiłem znaku i nie planuje go zrobić z tylko mnie wiadomych powodów),często widzę i słyszę -etyka ,godność ,wybrana grupa,zasady??? no właśnie,na moim navcomie,kilka dni temu przez 6h licencjonowani z Limanowej zamykali moją skale na full -nie byłem w stan nawiązać łączności z kolegą na odległość 2km,wczoraj to samo,tylko Tychy i ktoś inny, w obydwu przypadkach,padały znaki,marki sprzętu,czy moc nadawani bez jakiegokolwiek skrępowania..Czyli tam gdzie potrzebny znak kultura a jakże,resztę można olać.dla mnie jest to zwykły brak obycia.Ja pasma mavcom używam do pracy i takie lekceważenie,oburza mnie ,takie zachowania aż prowokują( na szczęście nie mnie)do rewanżu.zboleję 10w ,zewnętrzną antenę ale limanowa olkusz?pełna skala!!! Uważam że sami w swojej grupie powinniśmy przywołać niektórych kolegów do porządku .....często na 11m na 28 kanale jest bardziej elegancko niż tam gdzie pracują zawodowcy....to tylko kilka dygresji co do poruszonego tematu.Broń mnie panie ,nie dotyczy to konkretnych osób,bo nie mam zamiaru sprawdzać czyje znaki słyszałem ale nie byłbym sobą gdybym nie wyraził swojej opini .
zibo

Michal Zawodzie
Pragraf 19 regulaminu Navcomm określa sposób prowadzenia rozmowy - taki sam jak przypadku amotorki.Kanały i moce są określone w pozostałych przepisach regulaminu.

dx.katowice.pl
Black
ZIBI, zgadzam się z tobą w 100%,jeśli chodzi o pasam licencjonowane to tam musi delikwent utrzymywać poziom,a po co taki delikwent schodzi na pasmo 11m? po to żeby zrobić burdel,pogwizdać sobie do mikrofonu i odstresować,wyżyć.

Michal Zawodzie
No właśnie jeżeli chodzi o pasmo CB to tam delikwent może ale nie musi utrzymywać poziomu, a po co taki delikwent schodzi na pasma amatorskie? po to żeby zrobić burdel, pgwizdać sobie do mikrofonu i odstresować, wyżyć.

dx.katowice.pl
Mlody
no i się zaczęło oklaski
M/SQ9KFX / 26 CS 001

obrazki.elektroda.pl/9915927600_1371975426.jpg

http://mcmeastbourne.co.uk/
pherni
Michał nie masz racji. Odbierz pocztę.
Mobil: JACKSON II, CB MASTER NM-500E, SANTIAGO 1200, MOTOROLA RSN-4001A
Baza: PRESIDENT LINCOLN, PAN DM-432MT, FD-1818 mod Pherni, FRQ-8F2, SIRIO NEW TORNADO 27,

Michal Zawodzie
eee tam
w każdym 'światku" można znaleźć buraka

temat specjalnie poruszyłem, właśnie żeby nie zamiatać śmieci pod dywan
tylko z tym jakoś walczyć

zawsze będą śmieci w eterze , czy tu , czy tam

dx.katowice.pl
Black
Masz rację,tutaj muszę się z tobą zgodzić ! Sam nie jestem święty i wiem o tym lecz twoja walka z tym jak napisałeś to " Walka z Wiatrakami " Życzę powodzenia !

Dexter-Olkusz

Black napisał(a):
Masz rację,tutaj muszę się z tobą zgodzić ! Sam nie jestem święty i wiem o tym lecz twoja walka z tym jak napisałeś to " Walka z Wiatrakami " Życzę powodzenia !

Czyli,że jak??? Należy milczeć albo jeszcze lepiej zapewne zachowywać się jak owe wiatraki???

LIBERUM VETO !!!

nonononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononononono
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

[color=#99ff33]Uniden pro 520 xl + FD 2060 + Sirio ML 145 MAG[/color]

[color=#00ff66]President Jackson I + FD 2060 + Sirio GPE 27 [/color]

[color=#ffff00]Midland CT790[/color]

www.cb-forum.pl/images/signatures/732724114d3f37d89073e.gif 73

Black
Dexter postów nie będziemy nabijać .... Téma lezárva velem !

Zrobisz jak będziesz chciał Pozdrawiam Grupę !

Jump to Forum
Zaloguj
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Mapa burzowa Polski
142,586 unikalnych wizyt