To się tylko tak wydaje, nie jest to trudny do spełnienia warunek, poza tym możesz to robić na raty a w samym Ojcowski Parku masz sporo zameczków. Dodatkowo do dyplomów QSO idą szybciej bo czasem generuje się nawet ładny Pile Up. Szykuj anteny i w teren, bo w "domu to ludzie umierają"
Nastawię się chyba raczej na zamki, niż na SPFF Na Jurze jest ich sporo, a mam do nich blisko. Kilka mogę zrobić na rowerze, do innych podjadę samochodem. Jeśli tylko czas na to pozwoli
Pozdrawiam
Mirek SQ9KFW
161 KTW 036
Loc. JO90QN APRS: SQ9KFW-5
Nie rób dzisiaj tego, co jutro może za Ciebie zrobić ktoś inny.
Planuję jutro (tj. we wtorek) przed południem rozłożyć się z antenami w Mirowie. Będę na 40m SSB i na 2m FM (145550MHz). Będę też wołał na przemiennikach, które będę miał w zasięgu (na 2m i 70cm). Zacznę QRP, ale jak mi się ciśnienie podniesie, to dołożę parę watów z PA, na ile wytrzymają aku. Dzisiaj zrobiłem mały rekonesans mobilem (widoczne na APRS - SQ9KFW-5). Jak jutro powieszę druty, to puszczę jakieś ramki na APRS. Jeśli ktoś będzie miał czas i możliwość dorwania się do radia - zapraszam na kuso. Długo pewnie nie wysiedzę, jak będzie tak zimno jak dzisiaj.
Pozdrawiam
Mirek SQ9KFW
161 KTW 036
Mirów w pewnym sensie zaliczony w dniu wczorajszym. W pewnym sensie, bo połowicznie - zrobione kilka QSO na 2 m i 70 cm, Kacper niestety odmówił współpracy podczas strojenia anteny (zimy nie lubi, czy co), więc na 40 m nie ruszyłem. Śniegu było do połowy łydki, temperatura w granicach 1 - 2 stopni C na plusie. W zasięgu przemienniki na Koskowej Górze, Czantorii, w Będzinie, Dąbrowie Górniczej, Włodowicach, a także SR7V.
Dzięki Młody za QSO.
Pozdrawiam
Mirek SQ9KFW
161 KTW 036
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników. Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.