December 29 2024 15:16:22
Nawigacja
Dzisiejsi Solenizanci
Dzisiaj aden z uytkownikw nie obchodzi urodzin
View Thread
 Print Thread
Test na prawko wersja 2013
SQ9IWU
Zapraszam do zabawy Grin
Te nasze Urzędasy są pomysłowe Grin
http://moto.wp.pl/prawo_jazdy.html?ti...aid=1103df
Czekam na wyniki Pfft, może zrobimy ankietę heheh Smile

zibo
ha ha ,blado to widzę! z racji współpracy z wieloma szkołami jazdy sam sobie zrobiłem takie testy-kilka razy,wynik marny ( bez przygotowania) na kategorie A czy B nie zdałem.Średnia liczba puntów 60 do 64 pocieszające było tylko to, że koledzy kierowcy karetek też nie zaliczali-wynik podobny.W kość dają filmiki z małymi zdjęciami i czas przeznaczony na odpowiedź ,łapałem się na tym że pomyłkowo klikałem a powrotu nie ma.życzę sukcesu.Dalej,ta forma jest nie do przejścia dla tych starszych mniej biegłych w pracy z kompem-szans nie mają.Obecnie jest totalny zastój w szkołach jazdy czekają aż sytuacja się unormalizujebezradny
zibo

zibo

zibo napisał(a):

ha ha ,blado to widzę! z racji współpracy z wieloma szkołami jazdy sam sobie zrobiłem takie testy-kilka razy,wynik marny ( bez przygotowania) na kategorie A czy B nie zdałem.Średnia liczba puntów 60 do 64 pocieszające było tylko to, że koledzy kierowcy karetek też nie zaliczali-wynik podobny.W kość dają filmiki z małymi zdjęciami i czas przeznaczony na odpowiedź ,łapałem się na tym że pomyłkowo klikałem a powrotu nie ma.życzę sukcesu.Dalej,ta forma jest nie do przejścia dla tych starszych mniej biegłych w pracy z kompem-szans nie mają.Obecnie jest totalny zastój w szkołach jazdy czekają aż sytuacja się unormalizujebezradny
w czwartek byłem w D.Górniczej właściciel miał 4 kursantów zwiezionych z czterech swoich szkół -od 19 stycznia tylko tyle uzbierał,nawet są tacy którzy się zapisali i po miesiącu zrezygnowali,strach się bać
zibo

SQ9IWU
Se powymyślali to mają, ja też nie zdałem 58 pkt za pierwszym podejściem na B, a rozwaliło mnie kilka ostatnich pytań typu "jak reanimować noworodka"!, no sorry, idę na prawko czy na kurs ratownika medycznego ?!. A debile nie wiedzą jak jeździć bo praktyki ZERO, za moich czasów w 92r na kurs się chodziło 3 miechy, pierwszy tydzień, czy dwa nie pamiętam, teoria, egzamin wstępny i jak zdałeś to reszta praktyki i żadnych pierdół typu gdzie jest bagnet oleju itp... a teraz co jest to widać na drogach. Nie chwaląc się ja byłem prywatnym kierowcą na telefon mojego instruktora Grin więc miałem trochę darmowych "nadgodzin", nawet założyłem sobie CB radio "gruba ONWA" i papugę w tym malaczu, Instruktor też się dobrze bawił wyzywając matołów przez papugę, ja z resztą też Smile
Edited by SQ9IWU on 17-03-2013 13:00

Mlody
Myślisz, że teraz jest inaczej? 2 miesiące kurs na A przy 20godzinach jazd (na starych zasadach)
Nie wiedzieć gdzie bagnet oleju albo akumulator to kalectwo.
M/SQ9KFX / 26 CS 001

obrazki.elektroda.pl/9915927600_1371975426.jpg

http://mcmeastbourne.co.uk/
SQ9IWU
Jak już idę na kurs to chyba wiem jak jest zbudowany samochód, jeżeli tego nie wie to niech nawet nie startuje

Mlody
68pkt czyli wymagane 91% = 2 odpowiedzi złe

Kurs jest od tego, żeby Cie tego nauczyć, jak widać na egzaminach poziom nauczania jest marny.
M/SQ9KFX / 26 CS 001

SQ9IWU
Ale w każdym samochodzie jest inaczej, nie dziwie się że większość młodziaków jeździ punto, bo w innym aucie nie wiedzieli by jak włączyć światła, nie mówię o reszcie, raz widziałem jak laska w słoneczny dzień zasuwała z włączonymi wycieraczkami Smile

Dziura Zabrze
A ja zadałem to G na kat A i B za pierwszym razem nie wiedziałem tylko ile trzeba byc w Polsce żeby zrobic prawko i że masaz serca u dziecka robi się dwoma palcami myslałem że jedną ręka bezradny
President JFK II + Densei 2018 Turbo + President Colorado
Yaesu FTM-400XDE + Comet SBB5 / Comet 24KG
Kenwood 7100 + Comet GP-3
Yaesu VX-8DE + Diamond SRH-320A
Kenwood TH-D72E + Diamond SRH-771 / Diamond RH-770

SQ9KPL-9
obrazki.elektroda.pl/7749441000_1337978171.gif
"Tylko spokój nas uratuje"

Mlody
U dziecka jedną ręką, ale u niemowlaka dwoma palcami Smile
Ja sie pomyliłem na hamowaniu na zmrożonej jezdni, że 10x dłuższe i auto z abs pozwala na manewry przy hamowaniu. A wybrałem, że wpadnie w poślizg.
M/SQ9KFX / 26 CS 001

zibo
dla mnie, nie ma złotej metody jak nauczyć jeździć ,czy nie żartujmy budowy samochodu.Prawo jazdy zdawałem w 1977r daj panie dalej tak,nie miałem najmniejszej kolizji!! 3 miesiące przed moim egzaminem była część teoretyczna i właściwy egzamin wszystko ustne,natomiast ja zdawałem wewnętrzny ustny i właściwy pierwszy TEST-dzisiaj śmiech 40 pytań,szablon którym przykrywało się kartkę z pytaniami i patrzyło czy krzyżyki się pokrywają.Do przejechania było 300m i wypad,łebki jak ja wtedy,sireno 103 lub warszawa kanapowiec-panie maluch. Jakoś jeździmy po dzień dzisiejszy.Dziwią mnie obecnie 2 tematy ,mój zawodowy jak nauczyć pierwszej pomocy w 4 h lekcyjne gdzie jest 1400 zestawów w każdym po jednym pytaniu oraz mechanika-kto dzisiaj w dobie komputerów przeprowadza naprawy na drodze sam,ja takich nie znam-laweta i tyle ,nawet jak grata dowloką do domu to po za drobiazgami,już widzę kapitalne remont w warunkach domowych.pytanie o które do mnie wiele osób już dzwoniło, dotyczy używania defibrylatora zawodowcy muszą odbyć pełny kurs 16h a tu dawaj może każdy.Z szkołami jazdy związany jestem od 1986r pracowałem w PZM ale obecny system mnie powalił a w szczególności jego organizacja.Dziura jesteś pierwszy który zadeklarował że zdał ten test za pierwszym razem tylko pogratulować.nawet właścicielom szkół się za pierwszym razem z marszu nie udało,dlaczego a dlatego że 20 % pytań ma błędy!!! i nawet jak znasz prawidłową odpowiedź to niekoniecznie w teście się to potwierdza ,zostaje odwoływanie się tylko do kogo????chatownik
zibo

dzunior_krzeszowice
a ja na kategorie A zrobiłem 1 byka wiec zaliczone Pfft
Rafał SP9ORD

Nie pytaj co klub może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla klubu!

SQ9IWU
Do ZIBO, było takie pytanie, z resztą jedno z wielu porąbanych, zdjęcie przejścia dla pieszych, ale pieszych brak. Pytanie Czy w tej sytuacji masz zachować szczególną ostrożność ?!, moja odpowiedź "TAK", niestety w teście źle?, a dlaczego? skąd mam wiedzieć czy jakiś idiota nie wyjedzie na rowerze?! ale jest na pasach nie?!. i takie pierdolenie, tych co to powymyślali najpierw bym przetestował, oni chyba prawo jazdy nie mają!!!.

Vlado
Mnie rozj...p pytanie o kolor kontrolek.
A check engine i poduszki to k... na czerwono świecą??

Mlody
Check engine i poduszki nie są na tyle groźne, że trzeba natychmiast zatrzymać pojazd.
Rysiek głupoty piszesz, od kiedy to po przejściu dla pieszych rowerem się jeździ? Nawet jak go przejedziesz to jest jego wina.
M/SQ9KFX / 26 CS 001

Vlado
Ejże! W pytaniu nie było nic na temat natychmiastowego zatrzymania.
A po drugie primo czy kontrolka od hamulca ręcznego sygnalizuje jakąś poważną awarię?

Vlado
s1.pokazywarka.pl/i/1844229/307429/kontrolki.jpg

Mlody
Do tej pory w testach tak było, że wymagały zatrzymania, tak czy inaczej kolor czerwony świadczy o najgorszych problemach wg producenta.
Czerwona kontrolka od hamulca ręcznego może świadczyć o awarii układu hamulcowego albo braku płynu. Przecież to nie tylko hamulec ręczny.
M/SQ9KFX / 26 CS 001

zibo
koledzy ,koleżanki ,troszkę się rozpisałem ale z myślą o młodszej ekipie naszej grupy ,o tych co nie mają prawka a planują zrobić .Cel jeden -poczekajcie aż całe zamieszanie ustąpi i może dojdzie do normalności.Szczerze gratuluję tym co zrobili prawko już po 19 stycznia ale według starych zasad!! na razie chyba takich nie ma , a na pewno na palcach można ich policzyć moja córka jutro zdaje 4 raz .Drugi oblała za złe przedstawienie się do kamery jeszcze nie wyjechała a usłyszała ,,pani dziękujemy,,Jzunior i Dziura macie farta że trafiliście na zestaw bez błędów.Ja trafiłem bawiąc się w pracy z kolegami w zdawanie prawka(na 9 próCool na zestawy z karczemnymi błędami z tond wyniki jakie podałem.Rysiek fajnie że ruszyłeś taki temat ,dla naszych kolegów bez prawka to ważne!! Dlatego pozwoliłem sobie podzielić swoją wiedzą w tym temacie.Nie tylko radia są ważne,po to jest grupa żeby o wszystkim pogadać czy podzielić się wiedząWink
zibo

Vlado
OK, co do koloru to jestem przekonany. Najśmieszniejsze jest to, że mnie te czerwone nie przerażają, bo z reguły wiem co mam robić. Ale taki czek_endżin zawsze mi spędza sen z powiek.
A co do zatrzymania to jak się hamulce zapalą albo oliwka, to lepiej się zatrzymać, ale jak Ci akuś zamruga czerwonym to lepiej się gdzieś dokulać zanim umrze Smile

Jump to Forum
Zaloguj
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Mapa burzowa Polski
140,765 unikalnych wizyt